Etusivu Lappeenrannan kaupunki hyväksyttiin ICLEI-verkoston jäseneksi
Ajankohtaista
8.3.2017 8.00

Lappeenrannan kaupunki hyväksyttiin ICLEI-verkoston jäseneksi

Kaupunginlahti 2016 kesä_Minna Kivistö_400x267.jpgLappeenranta hyväksyttiin kansainvälisen kaupunkien kestävän kehityksen järjestön ICLEI:n jäseneksi.

ICLEI-verkoston jäsenyys tarjoaa Lappeenrannan kaupungille mahdollisuuden verkottua muiden edelläkävijäkaupunkien kanssa ja lisää kaupungin ja alueen puhtaan teknologian yritysten tunnettuutta kansainvälisesti. Verkosto tarjoaa lisäksi uusinta tietoa ja jakaa kokemuksia parhaista käytännöistä ja toimivista ratkaisuista kestävän kehityksen edistämiseksi omassa kunnassa.

Merkittävimpiä ilmasto- ja ympäristötyötä tekeviä kaupunkien ja alueiden järjestöjä ovat kansainvälinen kaupunkien kestävän kehityksen järjestö ICLEI ja maailmanlaajuinen ilmastonmuutosta vastaan taistelevien kaupunkien yhteenliittymä Global Covenant of Mayors. Viime vuoden lopussa kaupunki päätti hakea näiden verkostojen jäsenyyttä ja nyt 2.2.2017 Lappeenrannan kaupunki pääsi kansainvälisen kaupunkien kestävän kehityksen järjestön ICLEI:n jäseneksi.

ICLEI on maailman johtava verkosto kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Verkosto perustettiin vuonna 1990 ja siihen kuuluu nykyisin yli 1500 kaupunkia ja kuntaa yhteensä yli 100 maasta. Järjestö auttaa jäseniään kestävyyden ja vähähiilisyyden edistämisessä, luonnon monimuotoisuuden suojelussa, resurssien tehokkaassa käytössä sekä älykkään infrastruktuurin ja vihreän talouden edistämisessä.

Lappeenrannan seudulla toimii vireä energia- ja ympäristöalan yritysverkosto Green Energy Showroom (GES). Lisäksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto on tunnettu energia- ja ympäristöalan tutkimuksesta ja opetuksesta. ICLEI-verkoston jäsenyys avaa uusia verkottumis- ja yhteistoimintamahdollisuuksia myös GES-yrityksille ja yliopistolle.

Lappeenrannan kaupunki on edelläkävijä ilmastonsuojelussa. Vuonna 2000 kaupunki liittyi kuntien ilmastonkampanjaan, vuonna 2014 HINKU-kuntien verkostoon ja vuonna 2015 resurssiviisaiden edelläkävijäkuntien FISU-verkostoon. Keväällä 2016 kaupunki palkittiin Kuntaliiton ilmastokonferenssissa kunniakirjalla ilmastotyöstään. Kaupungin kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi on tärkeää, että kaupunki osallistuu myös kansainvälisten verkostojen toimintaan ja saa tukea ja tietoa edelläkävijäkaupunkien toiminnasta ympäri maailmaa.


Lisätietoja:
Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
ilkka.rasanen@lappeenranta.fi
puh. 040 081 5284

www.iclei.org

Lappeenranta is the latest city to join ICLEI: http://www.iclei-europe.org/news/

Kuva: Minna Kivistö 

 


www.lappeenranta.fi

 

 

Käyntiosoite: Villimiehenkatu 1
Postiosoite: PL 11
53101 Lappeenranta
Puhelinvaihde: 05 6161

Saat tarvittaessa neuvoja sivuston käytössä asiakaspalvelukeskus Winkistä, puh. 05 616 2220 tai sähköpostilla winkki@lappeenranta.fi .