Etusivu Lappeenranta osaksi resurssiviisaiden kaupunkien verkostoa
Ajankohtaista
3.6.2015 15.14

Lappeenranta osaksi resurssiviisaiden kaupunkien verkostoa

5.stä 6.een aaltoon Case Finland_375x255.jpg
 Kaupunginjohtajia_376x282.jpg
 Jarva esimerkkejä tulevista kärkihankkeista_376x282.jpg
  Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
Jyväskylässä julkistettiin 2.6. resurssiviisaiden kaupunkien verkosto. Lappeenranta on ollut yhdessä Jyväskylän, Turun ja Forssan kanssa mukana tässä Sitran vetämässä hankkeessa, jossa kaupungeille on laadittu tiekartta kohti resurssiviisautta.

Kimmo Jarva esitteli Lappeenrannan tiekartan suurelle yleisölle. Esille nostettiin jo toteutuneita tekoja kuten Kaukaan biovoimala ja uusimpana Kivisalmen pumppaamo. Tätä täydennettiin esittelemällä esimerkkejä tulevista hankkeista. Jarva painotti, että kaupunki on vahvasti sitoutunut innovaatioiden ja kokeilujen kehitysalustaksi. Lappeenrannan teknillisen yliopiston osaamisella tulee olemaan vahva merkitys asioiden eteenpäin viemisessä.

Seminaarissa syntyi jo hyväntuulista kilpailua Lappeenrannan ja Jyväskylän välille, kumpaan kaupunkiin syntyy pohjoismaiden suurin aurinkovoimala.

Prof. Markku Wilenius totesi esityksessään, että elämme nyt 6. aallon aikaa, jolloin tapahtuu resurssivallankumous. Nykyisellä kulutuksella tullaan tilanteeseen, jossa rahat eivät enää yksinkertaisesti riitä. Hän kiteytti sanoman ”Jos haluat nopeasti, tee se yksin. Jos haluat kauas, tehkää se yhdessä.”

SYKE ja Motiva ovat avanneet nyt resurssiviisaiden kaupunkien palvelukeskuksen eli FISU-verkoston (Finnish Sustainable Cummunities) www.fisunetwork.fi

Onnistuaksemme tässä on oltava ennen kaikkea tahtoa sekä asiassa on oltava mukana niin kaupunki kuin yritykset sekä kuntalaiset.

www.lappeenranta.fi

 

 

Käyntiosoite: Villimiehenkatu 1
Postiosoite: PL 11
53101 Lappeenranta
Puhelinvaihde: 05 6161

Saat tarvittaessa neuvoja sivuston käytössä asiakaspalvelukeskus Winkistä, puh. 05 616 2220 tai sähköpostilla winkki@lappeenranta.fi .